Történet:

A Korál együttes egyik alapítója, Fischer László gitáros, 2010 áprilisában hívta létre új zenekarát, a Korál Forever-t. A zenekar Korál számokat játszik, olyanokat is, amelyek Korál koncerteken nem hangzottak el, csak hanghordozókon.

A Korál Forever létrejöttét a Korál együttes többi tagjának más irányú elfoglaltságai tették indokolttá. Rendszeres igény van a Korál szerzemények élő, színpadi megjelenítésére, de a többi zenésztárs kötöttségei ezt csak nagyon ritkán teszik lehetővé. Ez a formáció igyekszik havi rendszerességgel élőben eljátszani a klasszikus, és a koncerteken ritkán, vagy sohasem elhangzott Korál dalokat. Szívesen terjesztik a rock igéjét kisebb klubokban is, ahol a publikum szinte testközelből, a színpadtól karnyújtásnyira hallgathatja az igényes rock zenét, élheti újra a Korál feeling-et. Ráadásul, ebben a felállásban a nóták az eredetinél kissé keményebben, rockosabban, ütősebben szólalnak meg.

A Korál megalapításának ötlete már 1974 nyarán felmerült, amikor a KITT-Egylet feloszlása után Koncz Zsuzsa állandó kisérõzenekart keresett.

Az elsõ formáció jól ismert zenészekbõl állt:

Brunner Gyõzõ (dob)

- Makrai Pál (szólógitár)

- Kozma András (basszusgitár)

- Balázs Ferenc (billentyûs hangszerek).

Az 1977. augusztus 20-án rendezett Piramis - Taurus - Tûzkerék koncert sikere adta az újabb ötletet, hogy a Taurus örökségét felvállaló Balázs Ferenc önállóan alapítson zenekart és a kemény rockzene iránt feltámadó igényt, a Taurus-nosztalgiát, valamint saját, közel évtizedes zenészmúltjának hírnevét kihasználva próbáljon meg betörni az élvonalba. 

Az új Korál 1978. május 1-én mutatkozott be a Budai Ifjúsági Park hétezer nézõje elõtt, amelynek vezetõje, billentyûs játékosa, szerzõje és énekese Balázs Ferenc (1949), a Neoton és a Taurus egykori muzsikusa.

Társai:

- Fischer László (gitár)

- Scholler Zsolt (basszusgitár)

- Pados István (dob)

Az egyéni Korál hangzás 1979 elejére alakult ki, amikor Balázs Fe .có zeneszerzõi képessége, egyénisége új, a magyar rockban egyedi "fazont" adott az együttesnek. Fecó lírai alkatából adódóan, a keményebb hangzást jól ellensúlyozzák a romantikus hangulatok. Felléptek Bulgáriában, az egykori Szovjetunióban, Jugoszláviában, Svájcban, Kubában. 

1979-ben a doboknál helycsere történt, Papp Tamás került a csapatba, majd 1980-ban Dorozsmai Péter kerül a dobok mögé.

Az 1981-es táncdalfesztiválon a "Homok a szélben" címû dalukkal óriási sikert arattak.

1983-ban Scholler Zsoltot, Fekete Tibor "Samu" váltja a basszusgitárnál.

1986-ban a Korál felhagyott az aktív koncertezéssel de Fecóval több stúdiólemezt is készítettek. 1997-ben ismét összeálltak és koncertet adtak a Kisstadionban, amelyért késõbb megkapták "Az év koncertje" eMeRTon-díjat. 2000-ben, a Kisstadionban 12 ezer ember elõtt megismételték a nagy sikerû '97-es nosztalgia-koncertet.

2006. augusztus 25-én lemezbemutató-koncertet adtak a már "kultikussá" vált Kisstadionban, ahol bemutatták, az ugyanezen a napon megjelent "Ne állj meg soha" legújabb albumukat.