Megjelent Nagy "Liszt" Zsolt első hanghordozója...

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a Korál tagjait és Czakó Gábort is kitüntette.

Zeffer András zenész, a P. Mobil egykori, a MobilMánia jelenlegi tagja, Török Ádám, a Mini együttes vezetője, Keresztes Ildikó énekesnő, Koltay Gergely zenész, zeneszerző, a Kormorán együttes alapító tagja, Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező, forgatókönyvíró, a Pátria Kiadó alapítója és vezetője, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Dorozsmai Péter előadóművész, a Korál együttes dobosa, a Tom-Tom Stúdió vezetője, a Tom-Tom Kiadó ügyvezető igazgatója, Fekete Tibor előadóművész, a Korál együttes és a Budapesti Operettszínház basszusgitárosa, Fischer László Tamás előadóművész, a Korál együttes szólógitárosa.

Czakó Gábor Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, nyelvrégésznek, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának Áder János megbízásából Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adta át.


Aréna-koncerttel ünnepel a 40 éves Korál

Balázs Fecó megismételhetetlen bulit ígér

2018. májusában nagykoncerttel ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Korál. A 80-as, 90-es években hatalmas sikereket arató kultikus rockegyüttes a Papp László Budapest Sportarénában áll színpadra. A banda frontembere, Balázs Fecó zeneszerző-énekes felejthetetlen koncertet ígér.

"Eljátszunk mindent, amit a rajongóink szeretnek tőlünk, garantáltan senki nem távozik csalódottan, mert esetleg kimaradt a kedvenc Korál-slágere. 2018-ban 40 évesek leszünk, bőven akadnak a repertoárunkban korszakos dalok, úgyhogy nem egyszerű a program összeállítása, de ez édes teher a számunkra. Igyekszünk összefoglalni az életművünket. Addig játszunk, amíg minden fontos dal sorra nem kerül. Az biztos, hogy megismételhetetlen buli lesz." - mesélte izgatottan Balázs Fecó.

"Mi az együttesben már nagyon várjuk a májust, készülünk néhány exkluzív meglepetéssel is, elvégre nem minden nap lép fel az ember az Arénában, ahol tizenkétezren éneklik együtt velünk a dalokat" - mondta a Kossuth-díjas zenész, aki társaival már elkezdte tervezni a színpadképet, hogy a slágerek mellett a látvány is maradandó élményt nyújtson a rajongóknak.

Duna TV

A 40 éves Korál együttes a Duna TV Család-barát című magazinműsorának vendége volt. A január 29-én. Az adás visszanézhető a linkre kattintva! 

Megnézem!

Balázs Fecó az Esti Frizbi vendége volt. A műsorban árulta el, hogy 60 kilóra fogyott, nincs ereje zongorához ülni. A zenész állapota miatt a Korál jubileumi koncertjét is el kellett halasztani jövőre.

A 66 éves Balázs Fecó állapota miatt nem tudják megtartani a Korál zenekar jubileumi koncertjét idén - árulta el Hajdú Péternek a zenész az Esti Frizbiben. Fecót kétszer műtötték, hónapokig lábadozott, most kezdi visszanyerni az erejét... "Fizikailag most nem vagyok olyan állapotban, hogy egy másfél órás, erőltetett rockkoncertet elvállaljak. Habár idén negyvenéves jubileumi koncerttel ünnepelt volna a Korál, de áttettük jövő tavaszra. Optimista vagyok, szeretném megcsinálni, mert ez az életem, a gyógyulás útja, hogy én a színpadon vagyok" - vallotta Balázs Fecó.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész állapota a tavalyi amerikai turnája után romlott meg annyira, hogy az orvosok fél éves kényszerpihenőt írtak elő számára.

"Ahogy hazajöttem, máris mentem a városmajori szívklinikára egy teljes generál átnézésre, hogy mi okozta a rosszullétet, és ott kiderültek a turpisságok" - mondta a zenész, akinél újabb érszűkületeket diagnosztizáltak, amiket hálók behelyezésével állítottak helyre a doktorok. És ha ez nem lett volna elég, pajzsmirigybetegsége miatt 60 kilósra fogyott. Mióta jobban van, hízott hét kilót, és még hármat szeretne, 70 kilósan elégedett lenne magával.

Egyszer volt hol nem volt...